måndag 10 juni 2013

Besök till fyrklövern på Kumlinge

Då var det dax att packa hundarna i bilen och bege oss till vårt semestermål detta år.
9 hundar plockades in i bilen och det fungerade alldeles bra. Färden fortsatte till Vårdö och goda vänner där vi blev över natten tills färjan gick följande morgon.
Destination Ledholm Camping på Kumlinge var målet, där ställde vi av husvagnen, slog upp förtältet och tog en lång promenad med hundarna.  Efter det fick de utforska campingen, vi har lov att ha dem lösa bara vi håller rent och snyggt efter dem och det inte är flera där. Nu var vi ensamma så det gick bra att de fick vänja sig, det tog inte länge innan de hade skapat sig sitt revir och vad som hörde till.
Kanonfint väder med sol bestod lördagen av, en promenad över till andra sidan för att njuta av solnedgången på en varm klippa. Kameran användes flitigt och några bra bilder blev det.

Övre slafen som har gjorts om till "hundsäng" i husvagnen var ett bra alternativ att sova på för dem. De var trötta efter dagens ståhej och alla nya intryck, bra aptit hade de alla och sov gott till följande morgon som var dagen för hemfärd.

Nu vet vi att det fungerar bra med hundarna i husvagnen trots att de för tillfället är en hel drös.

Innan vi åkte hem besökte vi familjen Holm på Kumlinge som har fyra lundehundar, gamlingen Eriksro Magiska Mixa som styr flocken med järntass, de milda damerna Lövheims Hamingja och Eriksro Hemliga Eva samt ungdomen Eriksro Pearl Izadora.
Det var bara så fantastiskt att se hur Minja och Eva-Lisa kände igen mej, man blev nästan gråtfärdig. De har ju bott hos mej en tid innan jag var tvungen att omplacera dem och att se vilket gott liv de har är fantastiskt att se. Även min gamla katt Mysak kände igen mej - jaa han blev också omplacerad dit. Vad kan man säga mer än "Slutet Gott - allting gott".