onsdag 19 mars 2014

Fionas valpar – snart 5 veckor

fionavalpar20140318
Tiden går och snart blir dessa små grabbar 5 veckor. Som alltid enkelt att ha en kull lundehundvalpar som är snälla och lugna – eller om det är för att vi är lugna och harmoniska med dem.
Småningom skall de chippas, har inte någon större brådska med det eftersom allt är klart vart de ska flytta, det går i en handvändning och tar inte många dagar innan de sedan är registrerade. Har ju tack och lov egen chipläsare då man varit med om att chippet åkt ur så man kan kolla att chippet sitter kvar ett par dagar efter chippningen.
De har redan fått vara ute och tittat på den stora vida världen, fått flytta in till vardagsrummet för en tid sedan där det är mera liv och rörelser än vad det är i sovrummet. TV:n som står på, övriga hundar som rör sig utanför valphagen, dammsugare, golvångtvätt, spring och slammer. Småningom är det också dax för de första bilturerna i korta episoder för att sedan bli lite längre.  Valborgsmässohelgen är det meningen att de första flyttar, när den tredje och sista flyttar iväg är inte klart ännu utan det blir när det blir och när det passar för alla parter.


Men nu och fram till de flyttar ska jag njuta av varje sekund med dem och väntar även på nästa tik som ska börja löpa så man får planera in en ny spännande kombination med en inlånad hane om allting går som planerat.
En lunnekull är inte något större arbete, tyckte det var lite mysigt med 3 kullar samtidigt – dvs totalt ca 10 valpar samtidigt – lika många som vad många andra raser får i en kull. Så för den som funderar över att ta en kull på sin tik, tveka inte utan para tiken och få världens ljuvligaste upplevelse. En kull är vanligtvis 1-3 valpar, jag har haft flera kullar med 5 i och det har inte varit mer eller tyngre jobb än en normalstor kull.