söndag 16 mars 2014

Bobs presenterar…..

… sina vackra döttrar Mio & Idamio-ida-fovea och samtidigt gratulerar vi Siv Kvarnström, kennel Boromir, samt uppfödaren av Ida: GunnTove Ormset.
Mio (till vänster), NOJV-13 SEJV-13 HEJW-13 HEW-13 FIJV-13 Eriksro Bright Boromir har placerat sig som Årets Lundehund Valp i Sverige 2013 samt också 9:e plats av Årets lundehund.
Mamman till Mio är min egen C.I.B. SE FI LT CH BALTW-11 Eriksro Stojiga Sandy.
Ida (till höger)  NOJV-12 SEJV-12 SEV-13 SE NO CH. Vingheias Indra tog 1:a platsen som Årets lundehund i Sverige.
Uppfödare till Ida är GunnTove Ormset, kennel Vingheia som också har fött upp mamman till Ida: Vingheias Silje, som är mormor till Årets Valp i Finland Eriksro Charmiga Betty.

Lite mer bragder från Svenska sidan är att C.I.B FI SE CH. WW-10 NORDV-07 Eriksro Luriga Ludwig har tagit hem titeln Årets lundehund veteran i Sverige.
eriksro_lurigaludwig-april2013
“Ludde” är ur en kull på fyra valpar som föddes 2005, har varit väldigt framgångsrik i ringarna. Från början var matte inte alls intresserad av utställningar, men provade på och blev biten – så biten att hon idag föder upp rasen under kennelnamnet Koviks på Gotland.
Ludde är också morfar till Fiona som just nu har en kull valpar med Anarchos Trikimees.

Grattis Annika!




Utöver detta var jag själv till Gävle igår och ställde lilla Casper – Eriksro Prince Caspian som har rätt mycket släktskap med Mio och Ludde. På sin första utställning någonsin fick han bedömningen lovande och BIS-4 valp (6-9 månader klassen).
Även Casper har nära släkt med hundarna ovan, bak honom ligger SEJV-13 HEJW-13 HEW-13 NORDJW-13 FIJW-13 Eriksro Sweet Sugar * NORD FI SE NO CH. Eriksro Hemliga Eva.
Casper-20140315a
Det var en händelserik dag för denna lilla kille, eftersom han bor hos fodervärden Janneke Sietse i Vaxholm blev det att åka dit i fredags och sova över. Tidigt lördag morgon en lång bilfärd på 2 timmar upp till Gävle, en liten utställning för klubben SRUK (en nystartad) var alldeles utmärkt träning. På plats på Gävle travbana var det spännande, trav som kördes, hästar, toto-hallen med halt golv, stojigt och mycket ljud. Men Casper var inte ett dugg rädd utan gick glatt in och skällde ut alla i hallen. Hemfärden tillbaka till Vaxholm sov han hela vägen och var glad att få komma hem till kattorna igen – borta bra, men hemma bäst Ler