söndag 8 december 2013

Svensk Vinnare 2013

Så har då Svensk Vinnare 2013 gått av stapeln i Älvsjömässan. Vi trotsatde stormen Sven och åkte över till svenska sidan redan fredag morgon, hemfärden var mindre rolig, men måste säga att värre oväder har vi rest till och från utställningar i.
Vi var på plats med både Ulla och Charlie, samt var Siv där med Mio och Ida. Måste väl nog säga att vi är helt nöjda med resultatet. På plats träffade vi även Mimmi med Maja som bjöd på fantastiskt goda bullar där smaken ligger kvar än i gommen, tillsammans med den åländska varma glöggen som vi hade med oss var den bara ljuvlig och överträffade egentligen hela utställningen. Tusen tack Mimmi!
I stora drag tyckte jag väldigt mycket om domaren, mycket positiv kritik till alla som man blev glad av, några nackdelar togs inte fram, inte ens om att Charlie kunde ha bättre tår utan kritiken var "tillräckliga tår" fast jag vet mycket väl borde vara mycket bättre, men han har så mycket annat som uppväger dessa små tår som t.ex. ett bra bett, sunda härliga rörelser, bra storlek och för att inte tala om hans mjuka underbara temperament.

Domare: Marianne Holm, Finland
BIR CACIB:  NO SE CH. NOJV-12 SEJV-12  Vingheias Indra => Svensk Vinnare 2013
BT-2 Res-Cacib:  FI SE CH. Recknagel Ulriikemainhoof
BT-3 CERT: NOJV-13 Eriksro Bright Boromir => Svensk Junior Vinnare 2013
BT-4:  SE NO CH. Lundetuvans Idun Rynkerose
EXC.1: Eriksro Sweet Sugar => Svensk Junior Vinnare 2013
Totalt var det anmälda 9 lundehundar och alla fanns på plats, någon BIM-hund utsågs inte utan de enda hanarna som var på plats var Charlie * 2 där bägge fick EXC.1, men då min Charlie gick i juniorklass räckte det med att vinna juniorklassen med EXC. för att få titeln Svensk Vinnare.
Tikar: Juniortiken Scillings Dina EXC.2, Öppen klass bestod av två tikar som fick följande resultat: Moonheims Zackes Carmen  EXC.1 CK Res-Cert samt Moonheims Bamses Mina  EXC.2.


Eriksro Bright Boromir & Vingheias Indra
foto: Siv Kvarnström
Dessa två "tjejer" har gjort det gott i ringen under året,
Grattis Siv och dessa framgångar är du väl värd!

Eriksro Sweet Sugar
(som alltid var han en dröm att ställa, går som en klocka)

Recknagel Ulriikemainhoof
Inte ställd så jättemycket men vi kommer igen,
nästa helg bär det iväg till Litauen tillsammans med Jenny.

Arcticridge Talk To The Paw
En stolt fader till Sivs flickor som båda knep hem
vinnartitlar på Stora Stockholm 7.12.2013.

Domaren Marianne Holmli med Siv Kvarnström
BIR CACIB SVENSK VINNARE 2013
SE NO CH. NOJV-12 SEJV-12 SEV-13
Vingheias Indra
(Arcticridge Talk To The Paw * Vingheias Silje)

Nu väntar vi med spänning på årets sista resa dit färden går till Helsingfors och vinnarutställningar i dagarna tre. Med mig har jag endast Charlie och Ragnar. Tyvärr krockar dessa raser rejält men  Ragnar får en egen privat proffshandler istället som hämtar honom redan fredag morgon.